Maandenlang hebben wij vol overgave gewerkt aan de verbouwing en inrichting van drie vakantiehuizen op Texel. Pláátjes zijn het geworden. Oases van rust en warmte. Zes dingen die u moet weten over onze Texelse vakantiehuizen.

1. Ligging: tussen zee, dennen en dorp

1LiselotteSchoo Groenendaal 4pers Deel1

Als u zoekt naar een strandvakantie, wilt u vaak twee dingen weten: de afstand tot het strand en het dichtstbijzijnde dorp. Want het liefst laat u de auto gedurende de hele vakantie ongebruikt op de parkeerplaats staan, toch?

De huizen van Groenendaal Texel liggen op een denkbeeldig kruispunt, met symbolische afslagen die u brengen naar de plekken die uw belangrijkste vakantie-eisen inwilligen. Onze Texelse vakantiehuizen liggen op - echt waar - tien tot 20 meter van de kronkelende paden die u door het Texelse dennenbos leiden. U hoeft er niet eens een weg voor over te steken.

En de afstand tot het strand? U gelooft het niet, maar deze is gewoon met de benenwagen te overbruggen. Een wandeling van tien minuten door het bos, langs een weiland en over een kronkelend schelpenpad door de duinen, leidt u naar de Noordzee. Laten de grote berg strandspullen het écht niet toe om te lopen? Ook per auto bereikt u het grote parkeerterrein met gemak. Aan het begin van de strandopgang ligt een luxe paviljoen. Hebt u genoeg van de boterhammen met zand en pindakaas? Dan kunt u hier genieten van een goede lunch met uitzicht op zee.

En dan de supermarkt in dat dorpje wat u nodig heeft om de proviandkast gedurende uw heerlijke vakantie gevuld te houden: dit ligt op nog geen kwartier fietsen van de huizen van Groenendaal Texel. De route er naartoe is ook nog eens prachtig. U kunt dwars door het bos gaan of kiezen voor het fietspad langs de rand van het duingebied. Het dorpje heet De Koog en herbergt restaurants, café’s, een fietsverhuurder en grote supermarkt. De Koog is een typisch duindorp.

Kijkt u in de tegenovergestelde richting? Dan is uw blik gericht op het grootste dorp van Texel, Den Burg. Hier vindt u een sfeervol winkelhart met bijzondere kleding- en interieurwinkels, drie grote supermarkten en goede lunchplekken. Het ligt iets verder van uw vakantiehuis van De Koog.

Meer weten over eten, drinken en winkelen in De Koog en Den Burg? Lees dan mijn winkelen op Texelblog van vorig jaar.

2. Elk huis heeft een eigen identiteit.

LiselotteSchoo Sparappel Juni2017 104

Sparappel (bijna ín het bos) Roos (schuin tegenover Sparappel) en Klaproos (het buurmeisje van Sparappel) liggen allemaal aan één autoluw laantje.

Wilt u weten hoe de huizen er voor de verbouwing uitzagen? Dan moet u, als u de kans krijgt, voor de grap eens het fotootje in het toilet van huisje Sparappel bekijken. Dit is een typische jaren ’70-kiekje uit een album van de vorige eigenaar van het huisje. We hebben onze uiterste best gedaan die fantastische sfeer van toen in de huizen vast te houden. Tot nu toe krijgen we zeer positieve beoordelingen van gasten die een vakantie in onze huizen al hebben ervaren.

3. De huizen zijn drempelvrij en gelijkvloers.

LiselotteSchoo Sparappel Juni2017 111

Bent u wat minder goed ter been? Bij ons hoeft u geen trap te beklimmen om ruimtes te kunnen bereiken. Elk vakantiehuis is gelijkvloers en vrij van drempels. Ook het laantje wat langs de huizen leidt is verhard. De luxe boxspringbedden zijn hoog genoeg om opstaan ‘s morgens zo gemakkelijk mogelijk te maken. Elke slaapkamer in de huizen heeft een eigen, aanpandige badkamer.

4. Honden zijn welkom.

We zijn erg zuinig op onze spullen, dus aanvankelijk waren we voorzichtig met het toelaten van honden. Maar ook wij realiseren ons: in elk huis moet worden geleefd en Texel is nu eenmaal een walhalla voor mensen die er graag op uitgaan met hun viervoeter. Daarom kunt u, nadat u even met ons hebt overlegd, maximaal twee honden meenemen op uw vakantie of weekend weg. Alle huizen-met-tuin zijn rondom voorzien van een houten hekje, waardoor uw hond op een onbewaakt ogenblik niet zelf op onderzoek uit kan gaan over het eiland. Neemt u de hond mee? Dan verwachten we wel dat u hem niet op de bank of in bed laat slapen en hem niet langer dan twee uur alleen in het huisje achterlaat. En vergeet u, met name in het voorjaar, niet om de aanlijnplicht te respecteren? De Texelaars zijn zuinig op hun ‘kukeltjes’, hoogdrachtige schapen en lammetjes.

5. Niets is standaard.

groen (1)

Wat de drie vakantiehuizen gemeen hebben, is de ligging op het kleinschalige park ‘t Hoogelandt. Voor de rest heeft elk huis zijn eigen kleur en sfeer. De inrichting, de tuinen rondom en het buitenaanzicht; nergens treft u iets gestandaardiseerds aan. We hebben elke woning ingericht zoals we ons eigen huis zouden inrichten. Met spullen die een vakantie makkelijker en leuker maken en met meubilair dat lekker zit, ligt en slaapt.

Het topkwaliteit beddengoed wassen wij zelf. Zodat wij het de lekkere wasmiddelgeur van thuis kunnen meegeven en zeker weten dat de zachte katoen mooi blijft. Dat geldt ook voor de handdoeken en badjassen die we al voor u hebben klaargelegd in de slaapkamer en badkamer.

We hebben gekozen voor spullen van kwaliteitsmerken. Zodat wij zeker weten dat ze met veel plezier nog lang meegaan. In de huizen staat miele-apparatuur, in de keuken vindt u een pannenset van Le Creuset en ook aan de koffie proeft u dat we bij het uitkiezen van een koffieapparaat niet over één nacht ijs zijn gegaan.

De keukens in alle drie de huizen hebben we laten maken door de Texelse ondernemer Casper de Graaf. Zij zijn stuk voor stuk gemaakt van topkwaliteit en duurzaam hout. De houtresten die Casper na een project overhoudt, gebruikt hij in de winter om zijn werkplaats te verwarmen.

6. We willen kleinschalig en intiem blijven.

LiselotteSchoo Sparappel Juni2017 168

Ons vakantiehuizenavontuur begon met het verbouwen van het vakantiehuis Klaproos. Dit huis is al 40 jaar van onze familie. We brachten er onze Texelvakanties door en vorig jaar besloten we dat we ook anderen wilden laten voelen wat wij al die jaren hebben ervaren. Op deze prachtige plek, waar alles wat u nodig heeft, binnen handbereik ligt. Zelfs het geluk groeit hier aan de bomen!

Klaproos is een lief, intiem huis. Ook na de verbouwing is het gelukt dat gevoel van weleer vast te houden. De weg er naartoe ligt geplaveid met keuzemomenten, van alle kanten bekeken kleurstalen en proeflappen van gordijnstoffen. Ook hebben we veel bijzondere woonwinkels van binnen gezien voordat we knopen doorhakten. De zorgvuldigheid en liefde spat van het huisje af. Wij zijn apetrots op het resultaat.

Tegelijkertijd lieten we een nieuw huis met twee verdiepingen bouwen aan de andere kant van het park ‘t Hoogelandt. Het is prachtig, sfeervol en met net zoveel liefde ingericht als Klaproos. Maar, het bleek te groot voor ons. Kleinschalig, intiem, knus en warm. Dat gevoel past het beste bij ons. Daarom besloten wij naast Klaproos de twee soortgelijke vakantiebungalows Roos en Sparappel aan te kopen en om te toveren tot eigentijdse, intieme vakantieplekken. Vlak voor de zomer waren ze klaar. Terwijl u er geniet van uw vakantie, puffen wij nog even uit van een intensieve verbouwingsperiode.

Fijne vakantie!

Liefs,
Niesje