Voor mij is het vakantiehuisje dat al veertig jaar in bezit is van onze familie, heel lang een tweede thuis geweest. Met een warme en vooral heel stijlvolle inrichting. 

Nu mijn steun-en-toeverlaatzus Hennie en ik het sinds het voorjaar van 2016 gaan verhuren, wil ik dat Texelse thuisgevoel graag overbrengen op alle mensen die hier in de toekomst met hun dierbaren tijd doorbrengen.

Hennie heeft een vriendin: Yvonne. Samen zijn zij twee winkelende, uitstekend op elkaar ingespeelde vriendinnen die op zoek gaan naar zaken voor de vakantiehuizen, zoals bestek, pannen en een lekker zittend en toch makkelijk te onderhouden bankstel. Zij weten precies wat ik mooi vind en houden me via de telefoon en foto’s op de hoogte. Ik vind het vooral belangrijk dat alles bestand is tegen de reuring van een gezin of groep vrienden. En waag me niet tussen Hennie en Yvonne in; zij redden het prima samen en kennen mijn stijl als geen ander.

december

‘Ik moet de stad in. Een rokje aan. Shoppen op hoge hakken!’

Mijn zus en ik. Wij kunnen lezen en schrijven met elkaar, terwijl we totaal verschillend zijn. Hennie kan bijvoorbeeld na drie weken ontspannen op het eiland, ze woont in de buurt van Zwolle en heeft een tweede huis op Texel, ineens roepen: “Ik móet de stad in. Een rokje aan. Shoppen op hoge hakken!” Dan vertrekt ze vastberaden met de boot richting het vaste land om te winkelen.

‘In mijn laarzen door de tuin lopen en wroeten in de aarde’

Tegenwoordig scharrelt ze soms dagen rond in woonwinkels, met trouwe vriendin Yvonne, om de vakantiehuizen in het voorjaar prachtig te kunnen inrichten. Ik houd ook van mooie dingen hoor, begrijp me niet verkeerd, maar ben meer een online winkelliefhebber. Ik vind het heerlijk om in mijn laarzen door te tuin te lopen en in de aarde te wroeten, om vervolgens achter mijn beeldscherm te kruipen en via internet op zoek te gaan naar mooie interieurspullen.

Emma Bridgewater met de kerstroos

Kent u Emma Bridgewater? Ooit zocht ze een mooi servies voor haar moeder. Omdat ze maar niet kon vinden wat ze zocht, besloot ze zelf serviezen te gaan ontwerpen. Inmiddels is deze Britse ondernemer een succesvolle zakenvrouw, met een serviesimperium waar je u tegen zegt. Ik kan uren rondkijken in webshops en genieten van de prachtige ontwerpen en dessins.

De dessins zijn prachtig. En wat me het meest aantrekt, het romig gekleurde aardewerk is niet stuk te krijgen. Alle serviezen van Emma Bridgewater zijn degelijk, maar door de mooie aaibare details zoals een mooi golvend randje, zien ze er heel lief en huiselijk uit. De koffie smaakt gewoon lekkerder, sinds ik hem uit een mokje van Emma Bridgewater drink. Echt. En dat wil ik u zo graag laten ervaren, als u vakantie viert in een van mijn vakantiehuizen!

Feels like home

Voor in het nieuwe vakantiehuis, een heel ruim zespersoonshuis dat in april 2016 klaar is voor de eerste gasten, heb ik Emma Bridgewaterservies uitgezocht met daarop het dessin van een kerstroos (Helleborus). Ik kan nu al uitkijken naar het moment dat het wordt bezorgd. Ik hoop dat u tijdens uw vakantie in het nieuwe vakantiehuis net zo geniet van uw kopje koffie, thee of ontbijt als ik, met dit servies. Emma Bridgewaters slogan past precies in mijn plaatje: ‘Feels like home’…. Ik zie u al zitten. Opgekruld op de comfortabele bank, terwijl de sneeuw neerdaalt over Texel. Of heerlijk buiten op het grote terras, terwijl de zomeravond langzaam valt… Ik verheug me op alle fijne momenten die u en de andere gasten in mijn huizen gaan meemaken. Ik hoop van harte dat het voor u voelt als thuis. Maar dan zonder de post, het werk en de dagelijkse beslommeringen …

Liefs, Niesje Strick